• kuva5
  • kuva2
  • kuva3
  • kuva4
1 2 3 4

UUTISET

Lappeenrannan markkinakatsaus 2020KORONAA JA EPÄVARMUUTTA LAPPEENRANNAN KIINTEISTÖMARKKINOILLA          

Edelleen kiinnostavin puheenaihe lienee, mihin tulee Lappeenrannan jäähalli. Vaihtoehtoisina sijaintipaikkoina näyttäisi olevan enää joko Kisapuiston alue (jossa on nykyinen jäähalli) sekä aivan kaupungin ydinkeskustassa kauppakeskus Gallerian ja Kauppakadun / Mutkakadun välinen alue. Kaivuri kaivaa maata ensimmäisen kerran Lappeenrannan uuden jäähallin sekä sisähallin työmailla mahdollisesti jo 2022, jos kaupunginvaltuusto päättää syksyllä hallien rakentamisesta ja niiden paikasta ja kaavoitus ja maanhankinta suunnitellusti etenevät.

Kauppatorin laidalla Työväentalon purkaminen on aloitettu ja sen viereisen ns. Yritystalon purkaminen alkaa olla jo loppusuoralla. Molempien paikalla kohoaa 6-7 kerroksiset asuin-/liiketalot. Viereisessä ns. Weeran korttelissa suunnitellaan hotelli Scandicin peruskorjausta sekä hotellin laajennusta.

Pormestarin korttelin kaavamuutoksen tarkoituksena on mahdollistaa Pormestarin korttelin kehittäminen osana Lappeenrannan ydinkeskustaa. Kaavalla mahdollistetaan täydentävä asuin-, liike- ja toimistorakentaminen sekä tutkitaan elokuvateattereiden mahdolliset uudelleenkäyttö- ja suojelumahdollisuudet. Rakentamaan päästäneen vuoden 2021 aikana.

Lappeenrannan seurakuntayhtymä suunnittelee Koulukatu 10 tontille uuden asuinliiketalon rakennuttamista ja vanhan heikkokuntoisen talon purkaminen voidaan aloittaa, kun asemakaava on vahvistettu ja uuden rakennuksen rakennuslupa on hyväksytty. Tilalle nousee asuin-/toimisto-/liikerakennus.

Etelä-Karjalan Osuuskaupan Amarillo ja Las Palmas ravintolat kokevat täyden muodonmuutoksen Valtakadulla ja Kauppakadulla Kauppakeskus Armadassa aukeaa uusi viihdekeskus Giggling Marlinin ja muiden ravintoloiden johdolla, molemmissa paikoissa nyt heti syyskuussa, iso piristysruiske keskustan ravintolaelämään.

Mustolassa Ikean tontilla ei ole muutoksia tapahtunut ja muutoinkin Mustolan satama-alueella on edelleen paljon tyhjää logistiikka-/varastotilaa pääosin johtuen Venäjän heikentyneestä tilanteesta sekä koronatilanteesta. Logistiikkakohteita on vapautunut lisää myös muualta kaupungista johtuen edellä mainituista syistä.

Tällä hetkellä toimitilojen tarjonta ylittää reilusti kysynnän, vapaana on katutason liiketilaa eli ns. kivijalkamyymälätilaa sekä kerroksien toimistotilaa. Kysyntää on lähinnä hyvin pienelle tiloille, joiden vuokrat ovat tasoa n. 500 – 800 € / kk. Lisäksi on selvästi huomattavissa että ostokysyntää liike- ja toimistotiloille ei ole tällä hetkellä oikeastaan ollenkaan, vaikka nythän hintatasot olisivat ostajia suosivia.

Ainoat tilat joiden vuokraus- ja ostokysyntä ovat lähes ennallaan, ovat halli-/teollisuustilat. Varsinkin jos niiden sijainti on hyvä ja hintatasot kohdallaan. Mikään vähänkään ylihintainen vuokra- /tai myyntikohde ei liiku.

Venäläisiä matkailijat loistavat koronan vuoksi poissaolollaan ja jossakin luki, että Etelä-Karjala menettää joka päivä n. miljoona euroa venäläisten ostajien puuttumisen vuoksi. Tilanteeseen tuskin on ihan lähiaikoina muutosta odotettavissa ja kun raja lopulta aukeaa niin mikä mahtaa olla venäläisen ostajan taloustilanne, sekin lienee täysin epäselvää.

 

 


 

REIM Kiinteistövälitys Oy

Jari Vahviala
+358 207 438 411

Kaakon Nettipalvelu Oy