• kuva5
  • kuva2
  • kuva3
  • kuva4
1 2 3 4

UUTISET

Markkinakatsaus 2019 Imatra

Imatrallakin puretaan vanhaa ja rakennetaan uutta !

Imatrankosken keskustassa vääntö jatkuu edelleen ns. Koskenparras kiinteistön osalta, mutta jollain aikavälillä siihenkin uusi rakennus syntyy.

Nuorisotalo Koskiksen ja Laineen talojen kohtaloina lienee purku ja uuden rakentaminen.

Useita koulurakennuksia on jo purettu ja uusia on rakennettu tai rakenteilla. Syntyvyys laskee väestön vanhetessa ja vähetessä, jolloin koulut tulevat tarpeettomiksi ja niitä on keskitettävä ja niille on keksittävä uutta käyttöä. Linnalan koulua kunnostetaan yrityshautomoksi, johon on lehtitietojen mukaan tulossa jo neljä venäläistä yritystä.

Mansikkalan terveyskeskus puretaan ja tilalle tulee palvelutalo. Palvelutaloja on rakenteilla useampi eri terveysalan toimijoiden laajentaessa myös Imatralle. Kaupunki myi omat sote-kiinteistönsä vuosi sitten Attendolle.

Kerrostalorakentaminen on tällä hetkellä seis, mutta ennakkomarkkinointia on joissain uudishankkeissa käynnissä.

Imatrankoskella on vielä tyhjiä liikehuoneistoja ja vuokrataso laskenut edellisistä vuosista. Vuokrauskysyntä on hiukan lisääntynyt heinä-, elokuussa, mutta vastaavasti on tullut myös ilmoituksia erityisesti vaatetusalan liikkeiden lopettamisista.

Kiinteistöjen arvoja on myös laskenut pakko- ja nettihuutokauppojen kautta tapahtuneet myynnit, joita on ollut normaalia enemmän sekä kauttaaltaan vähentynyt kysyntä.

Venäläisten ostosmatkat ovat kyllä lisääntyneet, mutta vie aikansa ennen kuin ne muuttuvat kiinteistökaupoiksi ja vuokralaisiksi. Ostokset keskittyvät pääasiallisesti päivittäistavaroihin.

Pientä orastusta on ollut ajoittain näkyvissä. Yksityinen taho osti vanhan Prisman kiinteistön ja vuokraa siitä nyt liiketiloja. Päästäksemme normaaleihin myyntiaikoihin on tavoite kuitenkin vielä varsin kaukana. Tällä hetkellä toimitilojen tarjonta ylittää edelleen reilusti kysynnän, vapaana on varsinkin liike- ja toimistotilaa.

Jorma Pakkanen

 

REIM Kiinteistövälitys Oy

Jari Vahviala
+358 207 438 411

Kaakon Nettipalvelu Oy