• kuva5
  • kuva2
  • kuva3
  • kuva4
1 2 3 4

UUTISET

Imatran markkinakatsaus 2021

Koronan varjo yhä Imatran kiinteistömarkkinoilla!

Imatrankoskella on tyhjien liikehuoneistojen määrä lisääntynyt ja vuokrataso laskenut edelleen. Moni vaatetusalan yritys on lopettanut toimintansa ja myös ravintoloita on pannut ovensa kiinni.

Korona on vaikuttanut kiinteistöjen arvoihin vähentämällä entisestään heikkoa kysyntää ja luonut epävarmuutta.

Suurin vaikutus on rajan pysymisellä suljettuna. Lasketaan, että Etelä-Karjala menettää joka päivä miljoona euroa myyntituloja. Venäläisten ostosmatkat ovat loppuneet ja niiden merkitys koko alueelle on ollut erittäin suuri. Erityisesti kalakaupat ovat joutuneet joko sulkemaan kokonaan, tai supistamaan voimakkaasti aukioloaikojaan. Rajan pinnan marketeista vain Disas on auki, mutta sekin on muuttanut aukioloaikojaan ja supistanut valikoimiaan.

Pientä orastusta on ollut ajoittain näkyvissä. Teollisuuskiinteistöjä on vähän tarjolla ja niistä olisi kysyntää. Tällä hetkellä kuitenkin toimitilojen tarjonta ylittää edelleen reilusti kysynnän, vapaana on varsinkin liike- ja toimistotilaa.

Imatrankosken keskustassa vääntö jatkuu Koskenparras kiinteistön osalta, uusi kaavaesitys on valmis ja odottaa käsittelyä, jollain aikavälillä siihenkin uusi rakennus syntyy.

Nuorisotalo Koskis on purettu ja Laineen talo odottelee purkua ja uuden rakentamista, mutta mitä?

Suomen suurin puinen koulurakennus otettiin käyttöön viime vuonna ja Kosken koulukeskus tänä vuonna. Kouluille on rakennettu ja on rakenteilla useita ulkoliikuntapaikkoja.

Syntyvyys laskee edelleen Imatralla väestön vanhetessa ja vähetessä, jolloin koulut tulevat tarpeettomiksi ja niitä on keskitettävä ja keksittävä uutta käyttöä. Osa on jo purettu.

Uimahallin ja urheilutalon osalta kiistellään uusien rakentamisesta tai vanhojen korjaamisesta. Myös uusien sijoituspaikka on herättänyt runsaasti keskusteluja. Päätöksiä vaikeuttaa kaupungin heikko taloustilanne. Uusi valtuusto saanee päätöksiä aikaan.

Kerrostalorakentaminen on tällä hetkellä seis, mutta ennakkomarkkinointi on joissain uudishankkeissa käynnissä.

Siltojen rakentaminen ja korjaukset ovat laittaneet Imatran sisäisen liikenteen uusiksi ja kiertoteitä on useita kilometrejä.

Ennen korona-epidemian laantumista säilyvät Imatran kiinteistömarkkinat hyvin alavireisinä.

REIM Kiinteistövälitys Oy

Jari Vahviala
+358 207 438 411

Kaakon Nettipalvelu Oy