• kuva5
  • kuva2
  • kuva3
  • kuva4
1 2 3 4

UUTISET

Lappeenrannan markkinakatsaus 2021

KORONAA JA EPÄVARMUUTTA LAPPEENRANNAN TOIMITILAMARKKINOILLA            

Lappeenrannan keskusta-alueella on useita rakennusprojekteja joko menossa tai alkamassa.Weeran korttelissa vanhan Scandic hotellin ja kauppakeskus Weeran purkaminen on jo aloitettu ja tilalle tulee useamman kymmenen miljoonan euron rakennuskokonaisuus.

Lähes vieressä Kauppatorin laidalla Työväentalon purkaminen odottaa edelleen aloittamistaan ja sen viereiselle entisen Yritystalon tontille rakentunut asuin-/liiketalo on jo loppusuoralla.

Pormestarinkorttelissa Lappeenrannan vanha Osuuspankkitalo puretaan ja tilalle rakennetaan 60 asunnon palvelutalo, jossa Eksote on mukana hankkeessa. Uuden rakennuksen rakentaminen alkaa keväällä 2022 ja valmista pitäisi olla vuoden 2023 alkupuolella.

Lappeenrannan seurakuntayhtymän Koulukatu 10 tontilla ollut heikkokuntoinen rakennus on juuri purettu ja tilalle nousee asuin-/toimisto-/liikerakennus. Myös Kauppakadulle entisen Palvelukeskussäätiön puretun rakennuksen tilalle on kovaa vauhtia nousemassa uusi kerrostalo.

Mustolan satama-alueella on edelleen paljon tyhjää logistiikka-/varastotilaa pääosin johtuen Venäjän koronatilanteesta. Logistiikkakohteita on vapautunut lisää myös muualta kaupungista johtuen edellä mainituista syistä.

Tällä hetkellä toimitilojen tarjonta ylittää reilusti kysynnän, vapaana on katutason liiketilaa eli ns. kivijalkamyymälätilaa sekä kerroksien toimistotilaa. Myös kauppakeskuksien tiloja on alkanut vapautua, kun venäläiset ostosmatkailijat puuttuvat tällä hetkellä kokonaan. Vuokrakysyntää on lähinnä hyvin pienille liike- ja toimistotiloille. Ostokysyntää liike- ja toimistotiloille ei ole tällä hetkellä oikeastaan ollenkaan, vaikka nythän hintatasot olisivat ostajia suosivia.

Ainoat tilat joiden vuokraus- ja ostokysyntä ovat edelleen lähes ennallaan, ovat halli-/teollisuustilat.

Varsinkin jos niiden sijainti on hyvä ja hintatasot kohdallaan. Mikään vähänkään ylihintainen vuokra- /tai myyntikohde ei liiku. Pääosin hallitilat menevät käyttäjäostajille, mutta kyllä paikalliset sijoittajatahotkin niitä välillä ostavat, koska näille tiloille on kysyntää.

Myös isoja konepajahalleja kysellään, mutta tarjontaa tällaiseen käyttöön sopivista vapaista halleista on alueella todella vähän.

Venäläiset matkailijat ja myös venäläiset kiinteistöjen ostajat loistavat koronan vuoksi poissaolollaan. Tilanteeseen tuskin on ihan lähiaikoina muutosta odotettavissa.

Kuntoiluakin alueella edistetään ja Lappeenrantaan on rakentumassa uusi padel-keskus lentokentän viereen sekä toisen hallin rakentaminen on juuri alkamassa Huhtiniemeen.

Padel on tennistä ja squashia yhdistelevä mailapeli. Laji on kasvattanut viime aikoina voimakkaasti suosiotaan ja nyt Lappeenrantakin pääsee osaksi tästä mahdollisuudesta. Myös ulkokenttiä lienee suunnittelussa ensi kesää ajatellen sisähallien viereen ja Kimpisen Myllysaareen uimalaitoksen läheisyyteen on myös rakenteilla kuusi padel ulkokenttää. Myös muiden lajien sisähalleja on alueelle ainakin toiveissa, saa nähdä mitä tulevaisuus niiden osalta tuo tullessaan.

 

 

 

 

REIM Kiinteistövälitys Oy

Jari Vahviala
+358 207 438 411

Kaakon Nettipalvelu Oy